Personen & Familierecht

Echtscheidingen

Echtscheidingen

Als je getrouwd bent of samenwoont, maar niet langer met je partner samen wilt blijven, dan kan ik je als advocaat-scheidingsbemiddelaar of scheidingscoach helpen.

Ouderlijk gezag

Ouderlijk gezag

Ouders kunnen samen of alleen belast zijn met het ouderlijk gezag over hun kinderen. Soms is er reden om het ouderlijk gezag te wijzigen.

Boedelverdeling

Boedelverdeling

Wanneer je gaat scheiden wordt de gemeenschap van goederen verdeeld of verreken je vermogen en schulden met elkaar op basis van de huwelijkse voorwaarden of samenlevingsovereenkomst.

Alimentatie

Alimentatie

Ouders zijn verplicht te voorzien in de kosten van hun kinderen. De ex-partner die niet in eigen levensonderhoud kan voorzien, kan aanspraak maken op alimentatie.

Afstamming

Afstamming

Stemt het juridisch ouderschap niet overeen met het biologisch ouderschap of wens je juridisch ouderschap te verkrijgen? Ik bespreek de mogelijkheden.

Internationale kinderontvoering

Internationale kinderontvoering

Wanneer je zonder toestemming van de andere ouder verhuisd naar het buitenland of juist vanuit het buitenland in Nederland gaat wonen met je kinderen, handel je in strijd met het Haags Kinderontvoeringsverdrag 1980. Ik help je in die situaties als advocaat of als crossborder mediator.

Zorgregeling

Zorgregeling

Hoe verdeel je de zorg voor de kinderen als je uit elkaar bent? Wat is in het belang van de kinderen? Kom je hier samen niet uit of ben je niet tevreden met de bestaande regeling, dan help ik bij het maken van nieuwe afspraken.

Ouderschapsplan

Ouderschapsplan

Na de scheiding blijf je als ouder de zorg voor de kinderen delen en samen beslissingen over de kinderen nemen. Afspraken over de kinderen worden bij voorkeur vastgelegd in een ouderschapsplan. Ik help bij het opstellen van een plan.

Waarom de hulp van De Familiezaak inschakelen?

De Familiezaak kijkt altijd naar de toekomst. Hoe ga je verder? Waar wil je naar toe? Hoe kom je daar? De weg die je in een scheiding aflegt, of dit nu een mediation, een scheidingscoaching of een procedure is, gaat gepaard met keuzes. Keuzes die bepalend zijn voor de periode erna. Maar keuzes maken is moeilijk. En, angst is een slechte raadgever. Wat je nodig hebt om keuzes te maken is een helder advies. Iemand die dingen binnen het (juridisch) kader kan plaatsen. Deze vragen goed beantwoorden, betekent een duidelijk pad kiezen voor je toekomst. Immers….De toekomst kleur je zelf!
De toekomst kleur je zelf

De toekomst kleur je zelf.

Neem contact op

Niet iedere vraag betekent dat je ook een advocaat in de arm hebt genomen. Neem vrijblijvend contact op.

Ik hou van mijn werk

Als ik kanhelpen, dan doe ik dat graag. Bel of mail. We kunnen ook een videocall afspreken om nader kennis te maken.

Intake-gesprek

Een klik is belangrijk. Je vertrouwt mij jouw meest persoonlijke zaken toe. In een eerste gesprek kijk wij of die klik er is en dan bespreken we de zakelijk kant.