loading

Loading...

Personen & Familierecht

Personen & Familierecht

Familierechtelijke gebeurtenissen zijn aangelegenheden die diep ingrijpen in de persoonlijke levenssfeer van mensen en zijn in het algemeen het begin van een emotioneel beladen periode. Goede regelingen van de ontstane en/of voorzienbare geschillen zijn dan gewenst. Wij adviseren en begeleiden cliƫnten in deze moeilijke, maar cruciale periode, door aandacht te schenken aan zaken die erbij komen kijken.
Echtscheidingen

Echtscheidingen

Als je getrouwd bent of samenwoont, maar niet langer met je partner samen wilt blijven, helpen wij je als advocaat of advocaat-scheidingsbemiddelaar de gevolgen van de scheiding te regelen en te laten vaststellen in een rechterlijke uitspraak.

Ouderlijk gezag

Ouderlijk gezag

Ouders kunnen samen of alleen belast zijn met het ouderlijk gezag over hun kinderen. Soms is er reden om het ouderlijk gezag te wijzigen. Wij adviseren je hier graag over.

Boedelverdeling

Boedelverdeling

Wanneer je gaat scheiden wordt de gemeenschap van goederen verdeeld of verreken je vermogen en schulden met elkaar op basis van de huwelijkse voorwaarden of samenlevingsovereenkomst. Wij begeleiden je in dit proces.

Alimentatie

Alimentatie

Ouders zijn verplicht te voorzien in de kosten van hun kinderen. De ex-partner die niet in eigen levensonderhoud kan voorzien, kan aanspraak maken op alimentatie. Wij kunnen de hoogte van de alimentatieverplichting (her)berekenen en inzichtelijk voor je maken.

Afstamming

Afstamming

Stemt het juridisch ouderschap niet overeen met het biologisch ouderschap of wens je juridisch ouderschap te verkrijgen? Wij bespreken graag met je de mogelijkheden.

Internationale kinderontvoering

Internationale kinderontvoering

Wanneer je zonder toestemming van de andere ouder verhuisd naar het buitenland of juist vanuit het buitenland in Nederland gaat wonen met je kinderen, handel je in strijd met het Haags Kinderontvoeringsverdrag 1980. De achtergebleven ouder kan dan een verzoek tot teruggeleiding indienen. Uiteindelijk beslist de rechter of een kind wel of niet moet worden teruggeleid naar het land waar je als laatste woonde.

Zorgregeling

Zorgregeling

Hoe verdeel je de zorg voor de kinderen als je uit elkaar bent? Wat is in het belang van de kinderen? Kom je hier samen niet uit of ben je niet tevreden met de bestaande regeling, dan staan wij je bij in het proces van vaststellen van een (nieuwe) zorgregeling.

Ouderschapsplan

Ouderschapsplan

Na de scheiding blijf je als ouder de zorg voor de kinderen delen en samen beslissingen over de kinderen nemen. Afspraken over de kinderen worden bij voorkeur vastgelegd in een ouderschapsplan. Wij nemen de inhoud van een ouderschapsplan met je door.

Waarom de hulp van De Familiezaak inschakelen?

De Familiezaak kijkt altijd naar de toekomst. Hoe ga je verder? Waar wil je naar toe? Hoe kom je daar? De weg die je in een scheiding aflegt, of dit nu een mediation, een scheidingscoaching of een procedure is, gaat gepaard met keuzes. Keuzes die bepalend zijn voor de periode erna. Maar keuzes maken is moeilijk. En, angst is een slechte raadgever. Wat je nodig hebt om keuzes te maken is een helder advies. Iemand die dingen binnen het (juridisch) kader kan plaatsen. Deze vragen goed beantwoorden, betekent een duidelijk pad kiezen voor je toekomst. Immers....De toekomst kleur je zelf!

De toekomst kleur je zelf

De toekomst kleur je zelf

Neem contact op

Niet iedere vraag betekent dat je ook een advocaat in de arm hebt genomen. Wij nodigen u uit om uw vragen aan ons voor te leggen. Pas als we wat voor u kunnen betekenen, besluit u of wij dat voor u mogen doen.

Wij houden van ons werk

Als wij u kunnen helpen, dan doen wij dat graag. U kunt contact met ons opnemen per telefoon, skype, e-mail, brief of op welke manier u prettig vindt. Onze deur staat open.

Intake-gesprek

Wij vinden een klik belangrijk. U vertrouwt ons uw meest persoonlijke zaken toe. In een eerste gesprek kijken of die klik er is en dan bespreken we de zakelijk kant.