Mediation

Titel

Mediation

Mediation is voor mij het samen op zoek gaan naar een manier om de zaken goed met elkaar te regelen.

Scheidingscoach

In een mediationtraject je eigen adviseur raadplegen om je te helpen bij de beslissingen en je advies te geven over de afspraken.

Vertrouwelijk

Door geheimhouding af te spreken kan je beiden open en in vertrouwen met elkaar het gesprek aangaan.

Vrijwilligheid

Om er samen uit te komen, moet je ook samen in mediation willen. Juist als je op basis van vrijwilligheid tot afspraken komt, maak je afspraken die beiden ook willen nakomen.

Vrijwilligheid

Een mediation starten kan alleen als zowel u als de andere partij vrijwillig deelnemen.

Cross Border Family Mediation

Juist wanneer internationale aspecten een rol spelen, is mediation een manier om de gevolgen van de scheiding met elkaar te regelen.

Zelf bepalen hoe het verder gaat

In mediation maak je afspraken die jij wil en ook na kan komen. Je houdt zelf de regie over je eigen leven en dat van jullie kinderen.

Kinderen

Iedereen wil het beste voor zijn kinderen. Ik ga met jullie in gesprek over wat dat betekent voor jullie.

Nog vragen?

Neem contact op en dan probeer ik alle vragen te beantwoorden.

In mediation is er ruimte om echt met elkaar in gesprek te gaan. Niet om oude koeien uit de sloot te halen, maar om beide partners op weg te helpen naar een nieuwe toekomst. In mediation kan je zelf afspraken maken. Dat betekent dat je ook dingen kunt afspreken waar je echt achter kan staan. Dingen die soms niet door een rechter kunnen worden bepaald, maar alleen in onderling overleg kunnen worden gerealiseerd.
Het woord “vechtscheiding” is op dit moment erg in de media. Niemand wil het, maar het overkomt mensen wel. Gelukkig is de vechtscheiding niet de norm, ook niet als mensen procederen. Steeds vaker komen mensen er in onderling overleg, met behulp van een mediator samen uit.

Het kiezen van een mediator is een lastig traject. Er moet een klik zijn, de mediator moet kennis en kunde hebben en de mediator moet in de weg naar de scheiding het verschil maken. Een getekend convenant betekent niet altijd dat het ook een goed proces is geweest. Als je een jaar later voor de rechter staat omdat er dingen niet goed zijn besproken, dan was goedkoop toch duurkoop en ben je vaak slechter af.
Ik ben vFAS mediators. Ik ben advocaat en mediator verbonden aan een vereniging die erop ziet dat elke advocaat-mediator een echte professional is en blijft doorleren. Ik ben ook EFT basistherapeut en mediator. De emotionally focussed therapy is een vorm van relatietherapie die bewezen effectief is. Door van deze technieken gebruik te maken in een echtscheidingssituatie help ik om de stappen van parners, naar ex-partners, naar samen ouders goed te maken.

Ik heb een persoonlijke aanpak. Ik realiseer mij wat een scheiding voor mensen betekent en wat de impact daarvan is op uw leven en, als u die heeft, op uw kinderen.

Mocht u nog niet weten of mediation iets voor u is, of u zit bij iemand anders in een mediationtraject en u wil advies, dan kan ik met u meedenken en u adviseren. Ik kan helpen strategie te bepalen zodat u het meest uit uw mediation haalt en de afspraken kunt maken die houdbaar zijn voor de toekomst.