loading

Loading...

Mediation

Mediation

Uit elkaar gaan is al moeilijk genoeg. Om verder te kunnen is het vaak belangrijk om het oude goed af te sluiten. Enerzijds is dat het loslaten van wat er was en anderzijds ook mogen uitspreken wat er mis is gegaan.
Titel

Mediation

Mediation is voor ons het samen op zoek gaan naar een manier om de zaken goed met elkaar te regelen.

Scheidingscoach

In een mediationtraject je eigen adviseur raadplegen om je te helpen bij de beslissingen en je advies te geven over de afspraken.

Vertrouwelijk

Door geheimhouding af te spreken kan je beiden open en in vertrouwen met elkaar het gesprek aangaan.

Vrijwilligheid

Een mediation starten kan alleen als zowel u als de andere partij vrijwillig deelnemen.

Cross Border Family Mediation

Juist wanneer internationale aspecten een rol spelen, is mediation een manier om de gevolgen van de scheiding met elkaar te regelen.

Zelf bepalen hoe het verder gaat

In mediation maak je afspraken die jij wil en ook na kan komen. Je houdt zelf de regie over je eigen leven en dat van jullie kinderen.

Kinderen

Iedereen wil het beste voor zijn kinderen. En daar helpen wij u bij.

Nog vragen?

Bel, mail of skype voor vragen.

In mediation is er ruimte om echt met elkaar in gesprek te gaan. Niet om oude koeien uit de sloot te halen, maar om beide partners op weg te helpen naar een nieuwe toekomst. In mediation kan je zelf afspraken maken. Dat betekent dat je ook dingen kunt afspreken waar je echt achter kan staan. Dingen die soms niet door een rechter kunnen worden bepaald, maar alleen in onderling overleg kunnen worden gerealiseerd.
Het woord “vechtscheiding” is op dit moment erg in de media. Niemand wil het, maar het overkomt mensen wel. Gelukkig is de vechtscheiding niet de norm, ook niet als mensen procederen. Steeds vaker komen mensen er in onderling overleg, met behulp van een mediator samen uit.

Het kiezen van een mediator is een lastig traject. Er moet een klik zijn, de mediator moet kennis en kunde hebben en de mediator moet in de weg naar de scheiding het verschil maken. Een getekend convenant betekent niet altijd dat het ook een goed proces is geweest. Als je een jaar later voor de rechter staat omdat er dingen niet goed zijn besproken, dan was goedkoop toch duurkoop en ben je vaak slechter af.
Wij zijn vFAS mediators. Dat betekent dat wij advocaten en mediators zijn. Wij hebben de kennis en kunde op het gebied van het recht en de vaardigheden van een mediator. Wij werken samen met en verwijzen door naar andere deskundigen. Denk hierbij aan financieel en fiscaal adviseurs, kindertherapeuten, speltherapeuten, ouderschapscoaches, KIES omgangsbegeleiders etc.

Wij hebben een persoonlijke aanpak. Wij realiseren ons dat scheiden, omgangsperikelen, alimentatievragen, verkoop van een woning voor u een enorme impact hebben op uw leven. En, als u kinderen heeft, ook op dat van uw kinderen.

Ook kunnen wij u adviseren wanneer u een mediationtraject overweegt of als u er al in zit. Wij denken mee over de keuzes die u moet maken, wij controleren het conceptconvenant en adviseren over de partner- en kinderalimentatie. Wij helpen u uw strategie te bepalen, zodat u aan het einde van de mediation een convenant heeft waar u achter kan staan en waar u uitvoering aan kan geven.