loading

Loading...

Over De Familiezaak

Over De Familiezaak

De Familiezaak ben ik. Nynke Whiterod. Ik ben advocaat en mediator.Ik ben gespecialiseerd in het personen- en familierecht. Ik woon met mijn gezin in Dubai en sta als advocaat in Dubai op het Nederlandse tableau, in het arrondissement Utrecht. Dit betekent dat ik u als advocaat kan adviseren, bemiddelen en zonodig kan procederen. Ik ben betrokken. Ik ben... De Familiezaak.

Nynke Whiterod

Nynke Whiterod studeerde rechten in Utrecht, is sinds 2002 advocaat en mediator sinds 2008. Nynke is aangesloten bij de vFAS, Mfn registermediator, Cross-Border verbonden aan het Centrum IKO en international family mediator verbonden aan het Europees Netwerk van Family mediators.

Nynke is een betrokken mens. Als advocaat heeft ze oog voor de formele juridische kant van de zaak, maar zeker ook voor de persoonlijke, sociale en emotionele kant.

Een speciale interesse heeft Nynke voor de problematiek rondom Internationale Kinderontvoering. Zij is hierin super gespecialiseerd. Ze is mede oprichter van de Vereniging voor Internationale Kinderontvoeringsadvocaten. Nynke is EFT relatietherapeut. Zij heeft na de basisopleiding, de houd-me-vast training gedaan, de verdieping EFFT (Emotionally Focussed Family Therapie) en in 2021 de verdieping EFM (Emotionally Focussed Mediation) afgerond.

Kinderen en hun belangen zijn voor Nynke de grootste drijfveer in zaken waar het om kinderen gaat. Zij behartigt de belangen van haar cliënten, maar probeert altijd met haar cliënten bewust de belangen van de betrokken kinderen in de gaten te houden en deze te laten meewegen.

Nynke is getrouwd en moeder van 3 zonen.

Waarom kiezen voor De Familiezaak

advocaat of mediator

In mijn adviezen, procedures en bemiddelingen wil ik mensen op weg helpen naar een nieuwe toekomst. Scheiden doet pijn. Het is een heftige periode waarin mensen te maken krijgen met emoties, ruzies, onzekerheden en verdriet. En juist in die periode moet je hele belangrijke beslissingen maken over de toekomst. Je eigen toekomst en die van je kinderen. Dit kan door overleg tijdens een mediation, maar ook juist als adviseur naast mediation.

Advocaten, zo wordt vaak gedacht, zijn er om te procederen. Als een procedure nodig is, dan betekent dat in ons geval niet dat we uit het oog verliezen wat belangrijk is voor jou. Ik kies voor een persoonlijke aanpak. Je legt ook je hele leven bij mij op tafel en daar ga ik zorgvuldig mee om. Als mediator ben ik niet bang om de moeilijke onderwerpen bespreekbaar te maken, immers alleen daarna kan je verder. Door mijn opleiding als EFT Relatietherapeut is mijn aanpak erop gericht om de transitie van partners naar ex-partners goed te maken. Pas dan kan je namelijk met meer succes de stap van ex-partners naar samen ouders maken.

Ik zet mij in om mijn cliënten te helpen een nieuwe toekomst in te gaan. Dit zie je terug in het logo. Familierecht is het volgen van lijnen, het verbreken van lijnen, maar ook weer het begin van nieuwe lijnen en soms blijven lijnen naast elkaar lopen.

Ik ben de Familiezaak en uw familie is mijn zaak.

Mijn deur staat open…

Wat cliënten over De Familiezaak

Nynke en Frederique zijn twee prettige personen om mee samen te werken. Ze zijn duidelijk in de communicatie en denken graag mee.

Herman Dooijewaard - Eigenaar at Toppr

De Familiezaak gaat het anders doen. Persoonlijker en vooral veel beter!

Susanne Schat - Eigenaar at Toppr

Deskundig, professioneel, gemotiveerd en betrokken, 200 procent inzet, je menselijkheid en hart voor de zaak, je heldere visie en persoonlijke aanpak, gepassioneerd en ambitieus, je doortastendheid en integerheid. Ook treft me dat je zeer complexe materie weet samen te vatten, de kern waar het om gaat naar voren weet te halen. De belangen van de client adequaat voor het voetlicht weet te brengen, overtuigend met de kracht van eenvoud. Dat je door je opgebouwde netwerk en contact met andere specialisaties, niet aarzelt daar waar externe deskundigheid of samenwerking nodig is, die weet in te zetten. Ook bij een ongunstige uitspraak van de rechtbank, (waar je maar beperkt vat op hebt) weet je toch het verschil te maken, namelijk dat je als client doorkan, met alle handvatten die je hebt aangereikt en het hart onder de riem.

Muriel G.: "Als ik aan jou als advocaat denk...." - client at De Familiezaak