OVER DE FAMILIEZAAK

Nynke whiterod

Nynke Whiterod studeerde rechten in Utrecht, is sinds 2002 advocaat en mediator sinds 2008. Nynke is aangesloten bij de vFAS, Mfn registermediator, Cross-Border verbonden aan het Centrum IKO en international family mediator verbonden aan het Europees Netwerk van Family mediators.

Nynke is een betrokken mens. Als advocaat heeft ze oog voor de formele juridische kant van de zaak, maar zeker ook voor de persoonlijke, sociale en emotionele kant.

Een speciale interesse heeft Nynke voor de problematiek rondom Internationale Kinderontvoering. Zij is hierin super gespecialiseerd. Ze is mede oprichter van de Vereniging voor Internationale Kinderontvoeringsadvocaten. Nynke is EFT relatietherapeut. Zij heeft na de basisopleiding, de houd-me-vast training gedaan, de verdieping EFFT (Emotionally Focussed Family Therapie) en in 2021 de verdieping EFM (Emotionally Focussed Mediation) afgerond. Op dit moment studeert nynke psychologie aan de open universiteit.

Kinderen en hun belangen zijn voor Nynke de grootste drijfveer in zaken waar het om kinderen gaat. Zij behartigt de belangen van haar cliƫnten, maar probeert altijd met haar cliƫnten bewust de belangen van de betrokken kinderen in de gaten te houden en deze te laten meewegen.

Nynke is getrouwd en moeder van 3 zonen.